Rico Borst: Van Hotello naar Finance Consultant

20 mei 2020

Per 1 mei is Rico Borst in dienst van BAS Consultancy. We spraken hem over zijn carrière in de hotellerie en de switch naar consultancy.

Waar de liefde voor Finance is ontstaan

“Sinds mijn 14de heb ik gewerkt in de hotellerie en de meest logische stap was dan ook om International Hospitality Management te studeren in Leeuwarden. Deze achtergrond heeft er voor gezorgd dat ik een breed scala aan soft skills bezit. Ik ben communicatief, empathisch en heb een drive om altijd tot het uiterste te gaan. In wat voor functie dan ook. Deze drive heeft er voor gezorgd dat ik mijn CV zo breed mogelijk wilde maken en daarom ben ik 2 jaar geleden voor een financiële functie gegaan bij het prestigieuze Hotel De L`Europe in Amsterdam. Binnen dit prachtige hotel is mijn bloed voor finance gaan stromen en heb ik alle financiële functies uitgevoerd zoals Crediteuren, Debiteuren, Cost Control, Income audit en Cashier.

Daarnaast heb ik samen met het team ingezet op automatisering van de afdeling en mijn interesse in systemen vertaald naar de werkelijkheid. In de hotellerie heb ik veel projecten uitgevoerd waar ik buiten mijn comfortzone ben gegaan. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ik heb een hoog aanpassingsvermogen. Als ik mijn soft skills combineer met de vele cursussen en trainingen die ik hier kan volgen, dan wordt mijn carrière bij BAS vast en zeker een succes.”

Ontwikkelfase

“Ik zie mezelf nu niet specifiek bij één organisatie of sector, maar juist bij een brede groep opdrachtgevers in zowel het bedrijfsleven als de non-profitsector. Zo kan ik veel kennis opdoen van verschillende management & accountingssystemen, procedures en sectoren. Dit draagt bij aan mijn verdere ontwikkeling als consultant. Opdrachten waarin ik kan ontwikkelen, leren en bij kan dragen aan succes. Na deze ontwikkelfase wil ik graag een sector kiezen waar ik mezelf in kan specialiseren.”

Inspelen op de toekomst

“Ik wil mezelf graag ontwikkelen in robotisering en automatisering van de financiële administratie, zodat ik kan inspelen op de toekomst. Ook vind ik Business Control, Financial Control, Data Analytics en Strategie & Operatie interessante vakgebieden. Via Creating Insights, het opleidingsinsituut van BAS Consultancy, heb ik al veel cursussen mogen volgen, zoals Big Data, Robotics, Scrum Master, Excel 1-4 en Privacy (AVG).”

Nooit uitgeleerd

“De consultancy bied mij de gelegenheid om bij veel opdrachtgevers een kijkje te nemen en direct toegevoegde waarde te leveren. Hierdoor verbreed ik mijn kennis en kan ik praktijkvoorbeelden uit verschillende situaties toepassen op verschillende probleemstellingen. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd en de gevarieerde werkzaamheden stimuleren mij dan ook om dit nooit uit het oog te verliezen. Daarnaast werk je als consultant veel met professionals waar je dagelijks van kunt leren en waar je samen processen mee kunt verbeteren. Samen sta je klaar voor wat komen gaat!”

Rico Borst (24 jaar)
Woonplaats: Amsterdam

Meld je hier aan!