Jaap Molmans: "Waarom ik heb gekozen voor BAS Consultancy"

04 juni 2020

“Per 4 mei ben ik in dienst van BAS Consultancy. De eerste maand bij BAS is door de huidige situatie in Nederland wat anders verlopen dan ik in eerste instantie had verwacht. Gelukkig heb ik in aanloop van mijn start de mogelijkheid gekregen om bij BAS al diverse cursussen te volgen, zoals Robotics, Continous Improvement, Big Data en Scrum. Dit was voor mij ook de reden om voor de consultancy te kiezen. En waarom dan BAS Consultancy? Omdat ik me hier kan blijven ontwikkelen en goed van start kan gaan zodra er een opdracht beschikbaar is. Ik heb de organisatie leren kennen als een open, persoonlijk en ontwikkelingsgericht bedrijf.”

Wat ik meeneem naar BAS

“Na het afronden van mijn opleiding hbo Accountancy, ben ik werkzaam geweest als assistent-accountant bij De ZorgAccountants/Avivos. Hier werkte ik voor een divers palet van voornamelijk zorggeoriënteerde cliënten (van huisarts tot tandarts, van medisch specialistisch bedrijf tot een maatschap van dierenartsen) en was ik betrokken bij diverse soorten opdrachten. Naast de standaard werkzaamheden van het voeren van administraties en het opstellen van de jaarrekening en de daarbij behorende belastingaangiften, was ik ook betrokken bij het uitvoeren van (wettelijke) audits voor diverse organisaties en goede doelen. Ook voerde ik verschillende adviesopdrachten uit waarbij ik bijvoorbeeld de administratieve organisatie in kaart bracht of berekeningen maakte voor een nieuwe winstverdeling. Het bijhouden van vaktechnische ontwikkelingen speelde hierbij ook een grote rol.

Daarna ben ik als financial accountant/assistent controller gaan werken op de Corporate holding locatie in Amsterdam van LafargeHolcim. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de accounting van diverse ondernemingen in Nederland, België, Frankrijk en Panama en ondersteunde ik bij de maandafsluiting. Daarnaast verzorgde ik de rapportages bij de Nationale banken in Nederland, België, Frankrijk en stelde ik de benodigde btw-aangiften op en controleerde de Nederlandse VPB-aangiften. De uitdaging van deze functie was dat er nog niet optimaal van het systeem gebruik werd gemaakt en dus ben ik in de beginfase daar vooral mee bezig geweest. Dit resulteerde ook dat ik na enkele maanden samen met andere collega’s wereldwijd training gaf aan diverse corporate holding locaties. Het trainen en ondersteunen van andere locaties ben ik blijven doen. Het laatste anderhalf jaar verzorgde ik de backoffice en de pooling van de CO2-certificaten binnen de Euregio.”

Geen opdracht is hetzelfde

“Ik hoop de voorgaande ervaringen en recent opgedane kennis in de toekomst in te gaan zijn zetten bij een breed scala aan organisaties en hierbij een meerwaarde te kunnen bieden. Deze opdrachten zitten in de Accounting en Control hoek, maar ik weet uit ervaring dat geen enkele organisatie of opdracht hetzelfde is.”

Jaap Molmans (33 jaar)
Woonplaats: Amersfoort

Meld je hier aan!