De eerste opdracht van Compliance Consultant Daan

22 december 2020

Altijd al willen weten wat een consultant bij BAS Consultancy precies doet? Wij vroegen Daan van Mil naar zijn ervaringen als beginnend consultant.

Daan is in oktober 2020 aan de slag gegaan als Compliance Consultant bij BAS Consultancy. Zijn eerste opdracht voert hij uit bij de Rabobank. Hij vervult daar de rol van CDD-analist.

Wat is jouw verantwoordelijkheid?

In deze functie screen ik klanten op de wholesale afdeling (zakelijke afdeling) op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering.

Wat vind jij interessant aan de opdracht?

Dat elke klant die gescreend moet worden anders is. Je weet nooit wat je gaat tegenkomen en dient altijd kritisch te zijn. Daarnaast heb ik veel verschillende taken, waardoor ik veel kan leren.

Welke eigenschap is essentieel als beginnend consultant?

Het is belangrijk om goed en duidelijk te communiceren met de opdrachtgever. Ik zie het hebben van goede communicatieve vaardigheden dan ook als belangrijkste eigenschap voor een beginnend consultant.

Op welke manier help jij de opdrachtgever vooruit?

Ik kan de opdrachtgever goed assisteren met het invullen van CCD-rapporten. Na mijn studies Ondernemingsrecht en Financieel Recht kan ik juridische structuren goed en kritisch beoordelen. Op dit vlak ben ik echt van toegevoegde waarde voor het CDD-team.

Wat ervaar jij als een uitdaging bij deze opdracht?

Ik merk dat het vak CDD erg specialistisch is. Zelfs binnen CDD zijn er verschillende afdelingen. Bij Rabobank is dit erg duidelijk en goed ingericht. Ik zie het als een mooie uitdaging om alles over het vak te weten te komen en echt een expert te worden op het gebied van CDD!
Meld je hier aan!